duminică, 22 martie 2009

Lacramioare pentru tine, Ion Dolanescu



Azi 22 martie 2009 , ne luam ramas bun de la Ion Dolanescu.
Vocea lui a incantat zeci de ani , sufletele milioanelor de romani de pretutindeni . Iar acum, e acel moment in care ne dam seama ca vine clipa, cand toti cei care l-au iubit raman cu sufletul plin de cantecele lui, dar si cu un dor imens de el.
Dumnezeu sa te odihneasca Ion Dolanescu si Ingerii sa ti fie aproape. http://www.oamenisiingeri.ro/inger%20daniel%202..gif

joi, 19 martie 2009

Sa privim si sa gandim corect la hrana ce o punem in farfurie - partea a3-a MARELE MISTER AL BAUTURILOR RACORITOARE



Dragii mei, indraznesc sa cred, ca toti cei care ati citit si imi cititi randurile din acest blog( nu numai cei care imi scriu) veti fi atenti la alimentatia voastra. Am spus ca alimentatia este foarte importanta in bunul mers al vietii noastre. Ca depinde de calitatea alimentelor , a gandurilor noastre( ca orice aliment bun din toate punctele de vedere poate sa se transforme in "otrava" daca mancam furiosi sau daca mancarea e pregatita cu ganduri negre). E foarte bine, sa tinem cont de linistea pe care trebuie sa o avem in momentul in care ne punem la masa. Rugaciunea ne aduce acesta stare de liniste si multumire. Dar, nici chiar ea nu poate face minuni, daca vom continuam sa ne hranim cu alimente pline de aditivi alimentari.
Azi ma voi ocupa mai ales de bauturile racoritoare.

PEPSI MAX- zero zahar, savoare maxima. Pana aici toate bune. Gustul este minunat, dar v-ati uitat pe lista cu ingrediente? Daca nu, e timpul sa o faceti, dar mai ales sa incercati sa descifrati misterul acestor ingrediente, aparent inofensive si anume DIOXID DE CARBON, CARAMEL, ASPARTAM, ACID CITRIC SI ACID FOSFORIC ALIMENTAR, BENZOAT DE SODIU, CAFEINA, AROMA DE COLA.
Ce ziceti? Pana aici toate bune, nu? Hai sa descifram impreuna ce insemna toate acestea:
  • ASPARTAM, este unul dintre E-urile folosite ca indulcitor. E 951. Se presupune a fi sursa a peste 70 de tipuri de boli si CANCERIGEN. Unde il intalnim? In GUMA DE MESTECAT, PRODUSE ZAHAROASE, BAUTURI RACORITOARE. ASPARTAMUL este interzis in SUA. Oare de ce? Sau la noi in ROMANIA de ce nu? Ce este foarte important de retinut este ca aspartamul consumat pe termen lung scade imunitatea, prin exces expune organismul la , boli grave de plamani, gripa, afectiuni intestinale , infectii urinare. In timp apare si lipsa de calciu( ne miram de multe cazuri de spasmofilie in randurile copiilor si chisr adultilor?) Alte efecte nocive aspra sanatatii sunt: cefalee, insomnie, tulburari de vedere, auz si memorie, oboseala, palpitatii si predispune la ingrasare. Acest E 951 - ASPARTAM- are un rol important in declansarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformatiilor, diabetului.
  • ACIDUL CITRIC- E 330, are actiune cancerigena si produce afectiuni ale cavitatii bucale(afte, care se stie ca sunt un semn al scaderii de imunitate si numai) E 330( acidul citric se gaseste in cele mai multe sucuri, mustar(sub forme de arome) ciuperci conservate.
  • ACIDUL FOSFORIC- E338, produce tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale si multe altele) Este folosit si in preparatele de branza.
  • BENZOAT DE SODIU- E 211, este folosit ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de slaba calitate, in bauturi racoritoare cu aroma de citrice contin o mare cantitate de benzoat de sodiu-E211 (pana la 25mg/250ml). Benzoatul de sodiu-E211 se mai adauga si in lapte si in produse din carne, produse de panificatie, dulciuri. Provoaca urticare si agraveaza astmul Mai este prezent si in medicamente (Tylenol,Phenergan. Asociatia Consumatorilor in Piata Comuna Europeana il considera cancerigen, insa in Romania este permis. Dar in SUA este interzis.
  • CAFEINA- este un alcaloid care daca este in cantitati mari provoaca palpitatii, cresterea presiunii sangvine, voma, convulsii, diaree, mictiuni frecvente, insomnie, crampe stomacale, tremor, spasme musculare, scaderea calcemiei.
BAUTURA RACORITOARE necarbonatata cu indulcitori, PRIGAT

Ingrediente: apa, concentrat natural de portocale, aspartam, acesulfam K, acidifiant-acid citric, conservant- benzoat de sodiu, sorbat de potasiu-E202, colorant-beta caroten, antioxidant- acid ascorbic.
  • E951(aspartam), E950(acetsulfam K), E330(acid citric), E211(benzoat de sodiu). Toate sunt CANCERIGENE
  • Acidul benzoic-E210 si toti derivatii sai sunt cancerigeni (E213, benzoat de calciu E218)
Capyy Tempo Light, Grapefruit, fara zahar
Ingrediente: apa, suc de grepfruit min.4%, acidifiant-acid citric, stabilizatori E452(polifosfati), E455, E1450, indulcitori ciclamat de sodiu, acetsulfam K si aspartam, conservanti-sorbat de potasiu-E202, benzoat de sodiu, arome identic naturale, chinina
  • E330-acid citric, E951-aspartam, E950-acetsulfam-K, E211-benzoat de sodiu. Toate sunt CANCERIGENE.
  • E952-ciclamat de sodiu- este un indulcitor artificial care poate produce migrene si multe alte reactii adverse. Unele testari arata ca poate fi CANCERIGEN si este interzis in SUA si in Anglia( din cauza potentialului cancerigen)
  • E455-disfosfati in cantitati mari determina tulburari ale raportului calciu/fosfor in organism
  • E452-polifosfati- altereaza activitatea metabolica a organismului daca este folosit in cantitati mari
COCA COLA LIGHT

Ingrediente: apa, dioxid de carbon, colorant caramel, indulcitori- ciclamat de sodiu, acetsulfam-K si aspartam, cidifianti-acid fosforic, acid citric, arome naturale, conservant- benzoat de sodiu, cafeina
  • E330-acid citric, E951-aspartam, E950-acetsulfam-K, E952-ciclamat, E211-benzoat de sodiu. Toate sunt cancerigene.
  • E338-acid fosforic- produce tulburari digestive
Azi ne-am ocupat de un sector atat de mult folosit de noi toti, bauturile racoritoare. Daca faceti niste conexiuni intre E-uri si denumirile lor, intre starile pe care le aveti si bolile care sunt din ce in ce mai multe si mai grave, cred ca va ganditi de doua ori inainte de a le cumpara din magazine, dar mai ales inainte de a le consuma.
De ce mai sunt in magazine astfel de produse daca sunt atat de periculoase omului? Genul acesta de intrebari primim noi toti cei care indraznim sa vorbim despre asa ceva. Raspunsul este foarte clar. Il stiti si voi. Cei care produc si comercializeaza sau oricine care are legatura cu ele, ar pierde sume uriase de bani.
Ce putem face noi, cei care ne dorim o viata cat mai sanatoasa? Sa trecem la treaba si sa ne punem ochelarii la ochi(cei care poarta) atunci cand cumparam un produs. Sa fim atenti la toate cumparaturile si sa vizitam mai des piata, unde vin taranii cu produse proaspete. Ar mai fii ceva... sa invatam noi sa facem in casa anumite produse.
In aceste articole vreau sa atrag si eu atentia asupra E-urilor si bolilor ce vin din folosirea lor, prin hrana ce o consumam. Multumesc celor care mi-au furnizat aceste date(le gasiti si voi in diferite ziare si reviste, internet) si oamenilor de stiinta carora le pasa de sanatatea noastra a tuturor. Numesc pe Prof.dr. Gh. Mecinicopshi, Dr. Maria Chirila.
Cine sunt eu? Eu sunt Alexandra Hinda, un terapeut prin a caror maini au trecut multe persoane cu probleme de sanatate. De ce scriu despre toate acestea? Pentru ca imi pasa de sanatatea noastra a tuturor!!! Va multumesc ! Pe curand!

Terapeut Alexandra Hinda

duminică, 15 martie 2009

Sa privim si sa gandim corect la hrana ce o punem in farfurie - 2-



Dragi vizitatori, va multumesc. Va multumesc tuturor, pentru interesul pe care il aveti pentru aceasta serie de articole, care ne da posibilitatea sa ne deschidem calea spre o hrana ce poate sa ne faca viata mult mai frumoasa. Si bineinteles sa fim SANATOSI.
Majoritatea bolilor cunoscute isi au originea dintr o alimentatie incorecta( in mod direct sau indirect). Si cred ca dupa ce invatam sa pretuim acest minunat corp fizic ce il avem , fiecare vom fi mult la atenti la hrana ce o punem in farfurie. DOAR PRINTR O ALIMENTATIE CORECTA BOLILE POT FI VINDECATE, bineinteles impreuna cu un tratament de la medic sau terapeut.
Cercetatorii ne atrag atentia asupra aditivilor alimentari. Ei spun ca acestia sunt substante chimice de sinteza care nu ar trebui sa faca parte din alimentatia omului. Impactul E-urilor asupra organismului uman este devastator. DE CE? Pentru ca E-urile nu sunt recunoscute si acceptate de organism( E-urile nu se gasesc in mod natural, doar sunt substante chimice de sinteza cum am spus in prima parte). Dupa consumul indelungat al produselor alimentare imbogatite cu aditivi sintetici(E-urile) organismul omului se gaseste in fata unui bombardament asupra organelor interne si in timp, sistemul imunitar sufera distrugeri importante. In acesta situatie, sistemul imunitar produce anticorpi mult mai multi, folosintdu-i impotriva propriului organism).
Prof. dr. Gh. Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, este de parere ca unele forme de cancer-- si sunt din ce in ce mai multe sunt strans legate de multitudinea produselor alimentare ce contin E-uri nocive si sunt inca pe masa romanilor.
Va plangeti ca s-au inmultit cazurile bolnavilor de tumori maligne, benigne, de boli cardiovasculare, ale tubului digestiv. Tot E-urile sunt vinovate si de cazurile bolnavilor de alergii.
Imi pare rau ca va stric pofta de mancare dar TREBUIE sa deschidem calea spre o viata sanatoasa. Domnia sa prof.dr. Gh. Mencinicopschi atrage atentia asupra preparatelor din carne, in special asupra parizerului, crenvurstilor( cati oameni dau aceste preparate copiilor si bolnavilor, considerand ca sunt mai usoare?), supele la plic(sunt preparate conservate cu substante chimice), alimente afumate( nu mai sunt respectate conditiile de conservare prin fum din traditia populara), bauturile racoritoare.
Sunt tot felul de informatii, le gasim pretutindeni si ma intreb cati oameni mai trebuie sa moara din cauza consumului de alimente imbogatite cu substante artificiale - oricum mortalitatea in randul populatiei globului, din aceste cauze se afla pe locul al III-lea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie- ca sa ne intoarcem la consumul alimentelor sanatoase.( Mi aduc aminte cu nostalgie de vremurile cand bunica si mama ne gatea in fiecare zi mancare proaspata si toti eram plini de sanatate...)
Am scris in prima parte a acestui articol, despre aditivii alimentari. Acum va redau mai jos sursele acestora.
Foarte putini aditivi alimentari sunt extrasi din materii prime naturale, de cele mai multe ori ei sunt produsi de sinteza. Aromatizantii alimentari sunt ori substante naturale ori sintetice destul de variate.
Aromatizantii alimentari sintetici sunt folositi doar pentru aromatizarea produselor zaharoase, de patiserie, inghetata, ciocolata, margarina, bauturi alcoolice distilate si multe altele ( unde e nevoie de arome)
Colorantii alimentari
.( Doamne ce culori frumoase au produsele noastre alimentare, cum ne incanta privire cand mergem intr un supermarket ) Ca si fratii lor aromatizantii si acestia pot avea surse naturale ( doar pot, dar nu intotdeauna au, pentru ca cei artificiali sunt mai usor de folosit si sunt mult mai ieftini) cat si artificiale.
Coloranti alimentari galbeni:
  • E100, Curcumina, este din sursa naturala-sofranul de India
  • E104,Quinolina, are o sursa artificiala si anume gudronul sintetic de huila
  • E102,Tartrazina,produs chimic ce are ca sursa colorant Azo
  • E107 sau Galben 2G, produs sintetic ce are ca surse gudronul sintetic de huila si colorantul Azo
  • E110, Galben de Floarea Soarelui( ce frumos nume i-au pus), produs sintetic avand ca sursa atat gudronul sintetic de huila cat si colorantul Azo.
Coloranti alimentari rosii:
  • E120, acidul carminic, obtinut din surse naturale si anume crusta insectelor gestante
  • E122,E123,E124, E127, E128 sunt obtinute dinsurse sintetice si anume gudronul sintetic de huila si colorantul Azo
Coloranti alimentari albastri:
  • E131,E132,E133 au ca sursa naturala gudronul de huila.
Coloranti alimentari naturali mai sunt si: carotenul, xantofila, clorofila.
Dar colorantii alimentari artificiali sunt mult mai iefitini( dupa cum spuneam mai sus) mai usor de pastrat si intrebuintat si in plus au o mare putere de colorare.

In partea a 3- a acestei serii ma voi ocupa de misterul din spatele bauturilor racoritoare, si nu numai. Pe curand!
Va doresc zile senine si frumoase, pline de sanatate si intelepciune. Si nu uitati, doar voi hotarati daca viata voastra este sanatoasa.

Terapeut Alexandra Hinda

luni, 9 martie 2009

Sa privim si sa gandim corect la hrana ce o punem in farfurie





Dragii mei cititori, este primavara.
Soarele in toata splendoarea lui se arata tot mai des. In unele zone mai ploua si ne rugam ca ploaia sa cada cu masura, pentru a scapa de inundatii... Suntem deja in Postul mare al Sfintelor Sarbatori de Paste. Cei care doresc, si ar fi bine sa fie tot mai multi, tin post( postul purifica organismul din toate punctele de vedere). Hrana de post de la magazine ne ademeneste prin aspectul ei si prin gustul ei deosebit. Legume si fructe de tot felul avem si in galantare... Va tot intrebati ce vreau sa spun in acest articol... si pe drept cuvant.
Vreau sa vorbim putin despre aditivii alimentari, care sunt din ce in ce mai mult adusi in discutie prin articole, emisiuni de televiziune, informatii de pe minunatul nostru prieten internetul si bineinteles alte surse gen " Tu, ai auzit ce se spune despre...?"
Prin aditivi alimentari, se intelege orice substanta care nu este ingredient alimentar caracteristic, nu se consuma ca aliment, nu are o valoare nutritiva, dar este adaugat intentionat la produsele alimentare in scopuri tehnologice (prelucrare, preparare, in ambalare) devenind parte componenta a acestora.
Se stie ca in urma cu vreo cativa ani liste ale E-urilor circula prin miinile tuturor. Ne uitam atenti pe ambalaje... Si dupa o vreme E urile nu mai erau inscrise. Am scapat de ele??? NU, dragii mei. S au gasit masti pentru ele. Acum se numesc ADITIVI ALIMENTARI si in functie de rostul pe care il au, se mai numesc:
  • coloranti- schimba sau da culoare- E 100-E182
  • antioxidanti- sunt acele substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejarea impotriva alterarii(ex: rancezire, schimbarea culorii)E 300-E 390
  • conservanti-sunt folositi pentru a prelungi perioada de pastrare a alimentelor impotriva alterarii produse prin microorganisme E 200-E 297
  • saruri de topire E400- E 496
  • emulgatori- sunt substantele care asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare E 400-E 496
  • stabilizatori- ei fac posibila mentinerea proprietatilor fizico-chimice ale alimentelor, mentinand omogenizarea dispersiilor,culoarea etc. E400-E496
  • agenti de gelifiere-substante care permit si care ajuta la formarea gelurilor E400-E496
  • agenti de ingrosare-substante care au capacitatea de a mari vascozitatea produselor alimentare-E 400-E496
  • acidifianti-substante care cresc aciditatea alimentelor, dandu-le un gust acru E300-E390
  • amidon modificat-E1400-E1450
  • antispumanti-se folosesc pentru reducerea spumei si prevenirea ei E500-E580
  • edulcoloranti(indulcitori)-sunt substante, altele decat zaharul si se utilizeaza pentru a da gustul dulce alimentelor E 900-E999
  • agenti antiaglomeranti-E500-E580
  • agenti de suprafata si albire-E 900-E999/E1500-1520
  • agenti de intarire-afermisanti-E 500-E580
  • umectanti E1200-1202;E1400-E1450;E1500-e1520
  • enzime-E1100-E1105
  • agenti de gust (aromatizanti)-a)subtante aromate naturalecare se obtin prin procese fizice enzimatice sau microbiologice din materii prime de origine vegetala si animala; b) substante identic naturale, fiind identice din punct de vedere al compozitiei cu aromele naturale, componentele fiind obtinute prin sinteza;c) substante artificiale-se obtin prin sinteza, avand structura si compozitia diferite dee cele naturale E 600-E640
Acesti aditivi alimentari sunt clasificati in listele internationale in 25 de categorii.

De ce se fac atatea valuri in ultimii ani in legatura cu acestia? Veti vedea in seria urmatoare. Va spun doar atat. In ultimii ani numarul bolnavilor de cancer a crescut ingrijorator. Cercetatorii atrag atentia asupra: poluarii din ce in ce mai mare, tutunul si alimentatia. Se pare ca alimen tatia este una dintre cele mai mari cauze ale aparitiei cazurilor de cancer. Sa nu ne speriem Exista leac pentru toate, doar trebuie sa invatam sa privim si sa gandim corect la hrana ce o punem in farfurie.
Pe curand. Pana atunci Pace,Lumina si Iubire.

Alexandra Hinda

duminică, 8 martie 2009

8 MARTIE 2009

florptblog.gif picture by alexhinda

Azi este 8 Martie. Sa ne aducem aminte ca suntem femei, ca poate am uitat in valtoarea vietii. Sa ne simtim placute, frumoase, fericite, luminoase, implinite. Sa nu uitam niciodata, ca suntem binecuvantate si la randul nostru sa binecuvantam barbatii din jurul nostru. Chiar daca ne-au suparat deseori( oare noi am suntem perfecte) sa ii iertam, sa ne iertam si sa continuam viata petrecand zile pline de Pace, Lumina si Iubire, impreuna.
LA MULTI ANI pentru NOI TOTI!
Alexandra Hinda

luni, 2 martie 2009

e104dda0f03a67b5333c421666453a30.gif picture by emdobrita

Astazi incepe pentru noi toti o noua viata


Buna dimineata, dragii mei. Am revenit, cu forte proaspete, cu forta primaverii de a aduce totul la viata. Va salut, semeni ai mei, in acesta zi a unui nou inceput. Pe curand!

duminică, 1 martie 2009

1 MARTIE 2009

1 Martie 2009!!! Bucurati-va de aceasta zi, daruiti martisoare mai multe decat pana acum, daruiti zambete, saruturi, imbratisari... Fiecare zi din viata nostra este importanta, dar azi sa ne bucuram de simbolul primaverii, micul si curajosul ghiocel. Sa ne gandim cum, din pamantul deseori inghetat el scoate capsorul plin de curaj si ne vesteste sosirea primaverii, anotimpul regenerarii, al vindecarii, al iubirii, ... al unui nou inceput. Si... de ce nu... sa luam exemplul lui.Bucurie...Bucurie...Bucurie in sufletele noastre. O primavara plina de caldura si impliniri in toate sectoarele vietii. Cu drag, Alexandra.