joi, 25 martie 2010

Buna Vestire




Buna-Vestire
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Buna-Vestire este o sărbătoare creştină celebrată în data de 25 martie a fiecărui an.
Istoric
O sărbătoare a „Vestirii Naşterii Domnului” se ţinea în Răsărit încă din anul 550, la 25 martie. La Roma s-a introdus în sec. VII.
Conţinut
Data de 25 martie este la 9 luni înainte de Crăciun (sărbătoarea Naşterii Domnului) şi aminteşte de ziua în care Arhanghelul Gabriel îi vesteşte Fecioarei Maria că a fost aleasă să devină mama lui Iisus Christos.
Semnificaţie
Buna-Vestire făcută Mariei inaugurează „plinirea timpului” (Gal 4, 4), adică împlinirea făgăduinţelor şi pregătirilor venirii lui Hristos. Maria este chemată să-l zămislească pe Fiul lui Dumnezeu. Încuviinţând, a devenit Născătoare de Dumnezeu.
Uimindu-se de cele petrecute cu Maria, Sfântul Augustin îşi imaginează că se adresează îngerului, întrebând: „Spune-mi, îngere, de ce s-a petrecut aceasta cu Maria?”. Îngerul îi arată că răspunsul este cuprins chiar în cuvintele salutului: „Bucură-te, cea plină de har!” (cf. Sermo 291, 6). Origen observă că niciodată un asemenea titlu nu a fost dat unei fiinţe omeneşti şi nu mai apare în niciun alt loc din Sfânta Scriptură (cf. In Lucam 6, 7).
Maria primeşte cu disponibilitate „valul de iubire” a lui Dumnezeu care se revarsă în ea. Şi prin aceasta este o ucenică desăvârşită a Fiului ei, care, în ascultare faţă de Tatăl, îşi împlineşte libertatea şi tocmai astfel îşi exercită libertatea, ascultând.

Aceasta zi e bine sa o sarbatorim plini de bucurie. Fiti fericiti impreuna cu familiile voastre si cu toti cei dragi. In ce ma priveste am ales sa o sarbatoresc impreuna cu toti cei care reprezinta familia mea. Adica, mama,frati si surori, copii,prietenii mei stiuti(sau nestiuti)si voi toti cei care intrati pe acest blog.

O primavara frumoasa plina cu vesti bune pentru noi toti.
Lumina si iubire!

Niciun comentariu: