duminică, 15 martie 2009

Sa privim si sa gandim corect la hrana ce o punem in farfurie - 2-



Dragi vizitatori, va multumesc. Va multumesc tuturor, pentru interesul pe care il aveti pentru aceasta serie de articole, care ne da posibilitatea sa ne deschidem calea spre o hrana ce poate sa ne faca viata mult mai frumoasa. Si bineinteles sa fim SANATOSI.
Majoritatea bolilor cunoscute isi au originea dintr o alimentatie incorecta( in mod direct sau indirect). Si cred ca dupa ce invatam sa pretuim acest minunat corp fizic ce il avem , fiecare vom fi mult la atenti la hrana ce o punem in farfurie. DOAR PRINTR O ALIMENTATIE CORECTA BOLILE POT FI VINDECATE, bineinteles impreuna cu un tratament de la medic sau terapeut.
Cercetatorii ne atrag atentia asupra aditivilor alimentari. Ei spun ca acestia sunt substante chimice de sinteza care nu ar trebui sa faca parte din alimentatia omului. Impactul E-urilor asupra organismului uman este devastator. DE CE? Pentru ca E-urile nu sunt recunoscute si acceptate de organism( E-urile nu se gasesc in mod natural, doar sunt substante chimice de sinteza cum am spus in prima parte). Dupa consumul indelungat al produselor alimentare imbogatite cu aditivi sintetici(E-urile) organismul omului se gaseste in fata unui bombardament asupra organelor interne si in timp, sistemul imunitar sufera distrugeri importante. In acesta situatie, sistemul imunitar produce anticorpi mult mai multi, folosintdu-i impotriva propriului organism).
Prof. dr. Gh. Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, este de parere ca unele forme de cancer-- si sunt din ce in ce mai multe sunt strans legate de multitudinea produselor alimentare ce contin E-uri nocive si sunt inca pe masa romanilor.
Va plangeti ca s-au inmultit cazurile bolnavilor de tumori maligne, benigne, de boli cardiovasculare, ale tubului digestiv. Tot E-urile sunt vinovate si de cazurile bolnavilor de alergii.
Imi pare rau ca va stric pofta de mancare dar TREBUIE sa deschidem calea spre o viata sanatoasa. Domnia sa prof.dr. Gh. Mencinicopschi atrage atentia asupra preparatelor din carne, in special asupra parizerului, crenvurstilor( cati oameni dau aceste preparate copiilor si bolnavilor, considerand ca sunt mai usoare?), supele la plic(sunt preparate conservate cu substante chimice), alimente afumate( nu mai sunt respectate conditiile de conservare prin fum din traditia populara), bauturile racoritoare.
Sunt tot felul de informatii, le gasim pretutindeni si ma intreb cati oameni mai trebuie sa moara din cauza consumului de alimente imbogatite cu substante artificiale - oricum mortalitatea in randul populatiei globului, din aceste cauze se afla pe locul al III-lea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie- ca sa ne intoarcem la consumul alimentelor sanatoase.( Mi aduc aminte cu nostalgie de vremurile cand bunica si mama ne gatea in fiecare zi mancare proaspata si toti eram plini de sanatate...)
Am scris in prima parte a acestui articol, despre aditivii alimentari. Acum va redau mai jos sursele acestora.
Foarte putini aditivi alimentari sunt extrasi din materii prime naturale, de cele mai multe ori ei sunt produsi de sinteza. Aromatizantii alimentari sunt ori substante naturale ori sintetice destul de variate.
Aromatizantii alimentari sintetici sunt folositi doar pentru aromatizarea produselor zaharoase, de patiserie, inghetata, ciocolata, margarina, bauturi alcoolice distilate si multe altele ( unde e nevoie de arome)
Colorantii alimentari
.( Doamne ce culori frumoase au produsele noastre alimentare, cum ne incanta privire cand mergem intr un supermarket ) Ca si fratii lor aromatizantii si acestia pot avea surse naturale ( doar pot, dar nu intotdeauna au, pentru ca cei artificiali sunt mai usor de folosit si sunt mult mai ieftini) cat si artificiale.
Coloranti alimentari galbeni:
  • E100, Curcumina, este din sursa naturala-sofranul de India
  • E104,Quinolina, are o sursa artificiala si anume gudronul sintetic de huila
  • E102,Tartrazina,produs chimic ce are ca sursa colorant Azo
  • E107 sau Galben 2G, produs sintetic ce are ca surse gudronul sintetic de huila si colorantul Azo
  • E110, Galben de Floarea Soarelui( ce frumos nume i-au pus), produs sintetic avand ca sursa atat gudronul sintetic de huila cat si colorantul Azo.
Coloranti alimentari rosii:
  • E120, acidul carminic, obtinut din surse naturale si anume crusta insectelor gestante
  • E122,E123,E124, E127, E128 sunt obtinute dinsurse sintetice si anume gudronul sintetic de huila si colorantul Azo
Coloranti alimentari albastri:
  • E131,E132,E133 au ca sursa naturala gudronul de huila.
Coloranti alimentari naturali mai sunt si: carotenul, xantofila, clorofila.
Dar colorantii alimentari artificiali sunt mult mai iefitini( dupa cum spuneam mai sus) mai usor de pastrat si intrebuintat si in plus au o mare putere de colorare.

In partea a 3- a acestei serii ma voi ocupa de misterul din spatele bauturilor racoritoare, si nu numai. Pe curand!
Va doresc zile senine si frumoase, pline de sanatate si intelepciune. Si nu uitati, doar voi hotarati daca viata voastra este sanatoasa.

Terapeut Alexandra Hinda

Niciun comentariu: