luni, 10 noiembrie 2008


ARTA DE A GANDI

Cine se scoala de dimineata departe ajunge....
Cine nu a auzit macar o data in viata acest proverb? Si cine nu a incercat sa-i descifreze talcul ascuns?
Eu m-am gandit deseori la el, mai ales ca fiind copil, tatal meu il rostea in fiecare dimineata. Atunci era ca un sunet de clopotel. Era trezirea!!! Nu intotdeauna eram fericita. Mi-am adus aminte de el de curand, cand dorul de tata si povetele lui m-au cuprins ca o dulce imbratisare. Si acum dupa ani rostindu- l cu inima, mi-am dat seama ca reprezinta tot ce a fost (TRECUT) , tot ce este (PREZENT) si mai ales tot ce va fi (VIITOR)…
Incercati sa-i priviti sensul ascuns. Dar sensul cel adevarat. Fiti intelepti!!! Priviti totul in profunzime si veti vedea ca totul in viata are sens, dar depinde de noi, sa fim in directia cea buna. Fiti intelepti, fiti adevarati artisti. E o arta sa fii intelept si noi toti suntem actori pe scena vietii. Sa invatam bine scenariu si sa ne aratam talentul, traind frumos si intelept aceasta viata. Incercati, va va place tot ceea ce gasiti. Va veti simti vii si plini de forta. Veti descoperi, ca daca punem mintea la lucru, gasim leacuri pentru orice este rana in sufletul nostru... Veti descoperi calitati deosebite in voi. Toti suntem binecuvantati la nastere cu daruri nenumarate. Trebuie doar sa le redescoperim. Ele sunt in noi. Incercati!!! Trebuie doar sa va doriti ceva mai mult de la voi. Si credeti- ma . MERITA…va veti iubi mai mult in fiecare zi .
Cum se procedeaza? Simplu? Va trebuie un loc unde nu veti fi deranjati. Aer curat. O lumanare aprinsa (optional) o muzica relaxanta care ne va acompania gandurile.... Apoi inchidem ochii… respirand profund si lin. Fiecare sa respire in felul lui pentru a se simti bine. Se rosteste de 3 ori proverbul, apoi intrebam sufletul nostru ce poate sa ne spuna in legatura cu aceste cuvinte. Si raspunsul vine cu siguranta. Totul dureaza cam 10 minute.
Acesta este un exercitiu interactiv. Cei care doresc sa mi scrie despre ce au simtit facand acest exercitiu ii astept cu drag .
Voi reveni …cu alte proverbe si vorbe de duh care sa ne puna mintea la lucru. Multumesc tuturor care au bunavointa sa citeasca si sa poposeasca o clipa citind aceste randuri.
( articol publicat in 2007, in Universul Terapiilor revista online ,cu semnatura ALEXANDRA HINDA, MAESTRU REIKI)
Acum, la recitirea acestui articol, mai fac o completare. Se cere...
Dupa cum spuneam, toti suntem unici, si primim daruri nenumarate inca de la nastere. Si de aceea ar trebui sa nu mai priviti in curtea vecinului, tanjind dupa darurile lui( pentru ca ele sunt ale acelui om si nu ale voastre). Iubiti darurile voastre( cercetati bine in voi pentru ca sigur le aveti), pretuiti, cresteti aceste daruri, pentru ca vor inalta si vor da valoare vietii voastre. Nu mai copiati viata vecinilor, pentru ca riscul e mare. Riscati sa nu va traiti viata la cotele cele mai inalte. Pentru ca tot ceea ce copiati sau chiar furati de la altii, nu are stralucire la voi, ci doar acolo unde este sursa creatoare, in cazul acesta, la vecini. Mai bine faceti tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a creste tot ce e mai bun in voi, asa va descoperiti propria sursa creatoare, care va va da stralucire. NU UITATI, SUNTEM DIFERITI, DAR TOTUSI UNICI.
M-am simtit datoare sa fac aceste mici completari, datorita unor evenimente (nesemnificative, dar reale) petrecute in viata mea in ultimul an.
Astept comentariile voastre. Va multumesc!!!

Niciun comentariu: