marți, 11 noiembrie 2008

ARTA DE A GANDI, Vezi mai bine BARNA din ochii tai, decat paiul din ochiul vecinului???



Bine v-am regasit,

Prieteni, Oameni buni (am primit ceva critici in legatura cu acest termen, cum ca nu “ar suna bine”, ca fac diferenta intre oameni buni si oameni mai putin buni. In ce ma priveste eu ii consider pe toti la fel de buni.).

Asadar, bine v-am regasit OAMENI DRAGI sufletului meu (si in aceasta categorie intrati toti cei care cititi si cei care nu cititi aceste randuri si indiferent de opinia voastra)
Aceste randuri le dedic tuturor prietenilor mei pe care ii iubesc si-i port mereu in inima mea, adica oamenii acestui pamant.

Da, chiar si tu esti prietenul meu drag. Chiar daca nu ne-am vazut vreodata. De ce te miri? Esti de pe acest Pamant? Daca da inseamna ca esti om si intri in categoria pe care eu o numesc prieteni dragi( am dreptul de a alege)
Azi, ne vom ocupa putin de proverbul care e inca primul in top (desi suntem in secolul 21). VEZI MAI BINE PAIUL DIN OCHIUL VECINULUI, DECAT BARNA DIN OCHIUL TAU?
Ei..., dragii mei, ce ne facem? Cand putem scapa de aceste lucruri? Ca peste tot vedem ceva ce nu ne place, dar ne punem intrebarea “ de ce Dumnezeu ne pune in cale tocmai acele lucruri care nu ne plac la altii?"
Sa trecem la o analiza usoara. Stiu ca e mult mai usor sa vedem la celalalt ceva, decat la noi insine. Dar trebuie sa intelegem ca celalal,t este oglinda noastra si atunci sa cugetam putin inainte de a spune “ Ar trebui sa schimbi la tine …” De obicei, se comenteaza doar ce este rau in celalat (si ce stim toti sa criticam, de parca toti ne-am fi nascut critici) si nu ce este bun.

Spun unii “doar de te iubesc si iti sunt prieten, ca sa-ti arat ce este rau in tine si trebuie schimbat”. Tu la auzul acestor cuvinte nu mai ai grai. Incepe sa-ti creasca pulsul, inima da sa iasa din piept afara, mintea e blocata si ... Stai si astepti lovitura de gratie. Adica schimbarea pe care trebuie s-o faci pt ca, el prietenul, e de aceasta parere.El, maria sa prietenul, atat de mult te iubeste, incat nici nu te intreaba, ( de ce sa te obosesti tu, doar de aceea iti este prieten, sa gandeasca el in locul tau, tu, lasa mintea sa ia pauza...) daca tu ai alta parere. El spune, te iubesc si trebuie sa te schimbi pentru ca mie nu-mi place cum esti.( sufletul tau in acele clipe incepe sa bata cu putere, spune inauntru tau: dar mie imi place , pe mine de ce nu ma intreaba nimic. Spune-i!!! Dar, nu, tu esti ascultator, ca doar prietenul te iubeste. ).Hai sa punem o data -pentru totdeauna punct, acestor schimbari fara dorinta noastra, doar cu VOIA prietenului binevoitor. Dragii mei, OAMENI DRAGI va indemn sa le spuneti, MULTUMESC FRUMOS, acelor prieteni si sa mergeti pe drumul vostru, in acord cu vibratia sufletului vostru, care este cel mai in masura sa spuna ce este bun sau rau pentru voi. Atunci cand ceva este bine, sufletul iti este cuprins de o mare bucurie, atat de mare incat ai impresia ca dai pe dinafara, de atata bine. Cand e ceva rau, sufletul nostru se strange ascunzandu-se si parca il auzi cum scanceste ca un copil speriat. ASCULTATI-VA SUFLETUL.! !!El nu minte niciodata. Deschideti- va sufletului vostru interior.
Revenind la prietenii care ne arata ce este rau in NOI, as dori ca ei(prietenii) sa constientizeze ca suntem propria lor oglinda si ar trebui sa-si vada BARNA din ochiul lor, altfel s-ar putea sa si-l raneasca(ochiul, bineinteles) .
Tot in legatura cu acest proverb, cred ca ar trebui sa ne aducem aminte, ca atunci cand ceva nu ne place in jurul nostru este nevoie de o transformare a noastra si nu a celorlalti. Orice , este in legatura cu noi insine, si nu cu ceilalti. Acceptati-va tranformarea (fara comentarii la adresa celui de langa voi) si binele va deveni parte din voi, pentru totdeauna.

Omul are o inclinatie bolnaviciasa, de a-si aduce in prezent evenimente trecute, care dor de cele mai multe ori si care impiedica evolutia la toate nivelele. Ce ar trebui sa facem chiar de azi?
-Sa incetam imediat razboiul mental cu noi insine si cu ceilalti;
-Sa scapam de prostul obicei al autoinvinovatirii (spunand ca facem haz de necaz) si al criticii catre altii;
-Sa daramam muntii de obstacole, care ne blocheaza frumusetea acestui moment “AICI SI ACUM”
-Sa eradicam pentru totdeauna ura, razbunarea, invidia, rautatea, gelozia, posesivitatea(uneori mascata de – vreau sa te protejez), mandria, trufia, sentimental de superioritate, dorinta si multe altele la fel care ne trimit cu viteza luminii undeva prin secolele trecute.( ATENTIE ca poate sa mearga pana departe in timp)

PROPUN sa ne facem toti (Fara Scapare) un VACCIN al iubirii. Din cea mai puternica sursa : IUBIREA DIVINA. Acest vaccin, ne da imunitate absoluta. Emil Coue spunea” Nu trebuie sa ai in incredere in mine, ci in tine insuti, deoarece numai in tine este puterea de a te vindeca. Rostul meu nu este ,decat acela de a te invata cum sa te servesti de propria-ti putere”

Cateva din gandurile care ar fi bine sa ne insoteasca din prima clipa, cand ne trezim si pana cand adormim, dar cand punem capul pe perna sa cugetam la tot ceea ce am gandit bun pe parcusul zilei .
Sa enumeram:
-Sa ai ganduri bune si idei inaltatoare si aducatoare de bine.
-Sa crezi din tot sufletul tau ca esti capabil sa faci orice iti propui (doar BINE) si sa nu lasi indoiala sa te cuprinda.
Scopul propus poate fi atins doar cu o atitudine optimista, plina de credinta.Daca apare vreun gand descurajator, care te face sa crezi ca nu vei reusi, ca te pandeste vreo primejdie, INLATURA-L trimitand iubire din izvorul nesecat de iubire ce-si are locul dintotdeauna si pentru totdeauna in inima fiecaruia( acum este cazul sa fiti curiosi, DESCOPERITI-L!!)
Daca dorinta noastra este pentru binele nostru si al celorlati, trebuie doar sa credem ca se poate realiza si sa perseveram. Si atunci se va intampla ceea ce dorim.
Suntem cu totii rezultatul gandurilor noastre
Sa gandim si sa spunem doar ce este pozitiv, constructiv, si daca intr-o clipa am fost in stare sa lansam un gand nepotrivit sa trimitem imediat “rugaciune de iertare “pentru noi si ceilalati deopotriva.
Atunci cand dorinta in bine, speranta si credinta se tin de mana se naste o realitate potentiala
In fiecare zi sa traiesti convins ca poti progresa mereu si poti astfel atinge culmile succesului
Visul pozitiv creaza, sa visam deci(cu ochii larg deschisi)
Sa eliminam din gandire si vorbire ca: esti slab, bolnav, disperat, suparat, speriat, parasit, sarac…etc
-Prosperitatea o cream mai intai in plan mental, apoi o materializam prin credinta.
-Primim de la viata ceea ce suntem siguri ca vom capata.
-Gandurile noastre sa le fixam intotdeauna si pentru totdeauna asupra binelui, adevarului si al iubirii
-Haideti sa ne prindem toti de maini si sa schimbam impreuna, directia gandurilor pentru ca asa se poate schimba si viata noastra. Gandim bine , avem bine
Cand in sufletul nostru se instaleaza o stare de echilibru simtim ca suntam uriasi
Deci:
· Sa nu raspundeti la rautati in acelasi fel pentru ca intram in categoria” razbunarea e arma prostului”(Suntem asi in proverbe si cugetari, doar suntem romani, iar stramosii nostri ne obliga printr-o atitudina demna de neamul romanesc.)
· Cand mergem pe strada sa mergem plini de energia tineretii sufletului, pentru ca tineretea in sufletul nostru este.
· Sa radem, sa zambim, sa ne veselim pentru ca asa umplem zilele noastre cu IUBIRE
· Sa nu ne culcam niciodata suparati, pentru ca asa ne sculam si intram intr-un cerc vicios din care ne va fi greu sa scapam
Va puneti probabil intrebarea, cum putem gasi puterea interioara sa gandim si sa facem numai bine?
Sa ne amintim ca am cerut si ni s-a dat puterea de a alege(am vrut democratie) atunci haideti s-o punem la treaba constructiv.
Cand in incaperea in care stam e intuneric, punem degetul pe intrerupator si aprindem lumina(am ales lumina). Sa facem asa si in viata noastra. Gand rau= intuneric, gand bun= lumina
Sa ne imaginam ca vin ganduri rele, le facem o incapere in care punem alaturi ganduri bune pentru neutralizare si le mai dam si o infuzie de IUBIRE. Imaginati-va. Ce bucurie a transformarii se petrece...Gandurile bune sunt triumfatoare intotdeauna!!!
Veti spune ca e greu. Oare? Sa ne gandim ca femeia, care este purtatoare de viata, s-ar gandi ca are de suportat 9 luni de sarcina (uneori neplacute) , ca s-ar putea sa i se intample ceva la nastere, ca bebelusul se poate imbolnavi ca ii va fi greu sa-l creasca, ca …. Noi toti ne-am fi nascut, daca asa ar fi fost gandul mamelor noastre ?
Oameni dragi, experimentati viata, AICI SI ACUM, si sa ne facem toti vaccinare cu VACCINUL IUBIRII DIVINE.
E minunat sa simti IUBIREA ca e parte din tine.
Pentru NOI toti LUMINA si IUBIRE din plin.
Cu dragoste , Alexandra Hinda.

3 comentarii:

Paco Bailac spunea...

saludos desde España. ¿cómo estás por Rumania?


pacobailacoach.blogspot.com

Anonim spunea...

greu...dar adevarat graiesti doamna Alexandra...asa este,am daruit iubire si primesc de trei ori mai mult...
super articol...

Anonim spunea...

chiar asa este, am simtit-o pe piela mea Luci